Muzeul pe îndelete

“Muzeul pe îndelete” este un proiect al asociației Supereroi printre noi, prin care ne dorim să transformăm Muzeul National al Harților și Carții Vechi din București într-un muzeu prietenos, deschis și accesibil persoanelor cu dizabilități neurocognitive.

În România trăiesc aproximativ 75.000 de copii cu dizabilităţi. 6.675 dintre aceştia sunt în Bucureşti şi Ilfov. În lipsa unui sistem școlar adecvat și adaptat nevoilor lor, 30 % dintre ei rămân neșcolarizați, accentuând şi mai mult izolarea socială şi analfabetismul. Singura lor șansa reală la educație este educați alternativă, nonformală, în muzee și alte tipuri de instituții culturale.

Ne dorim accesiblizarea Muzeul Harților pentru persoanele cu dizabilitați intelectuale și familiilor lor. Vom crea pentru ei atât un mediu prietenos, formând angajații muzeului în interacțiunea cu acest tip de public, dar mai ales   traducând informațiile din muzeu pe înțelesul acestor vizitatori, prin instrumente specifice: limbaj simplificat, gentuțe senzoriale care să le faciliteze vizita în muzeu, hărți interactive, ghiduri senzoriale și ateliere de joacă, desfășurate în muzeu, pornind de la colecțiile permanente.

Asociația Supereroi printre noi desfăsoară proiecte de incluziune soacială a persoanelor cu dizabilități prin accesul la viața culturală din anul 2017. De asemenea, publicăm texte scrise de părinții, frații sau prietenii copiilor cu nevoi speciale, atât pentru a ne încuraja unii pe ceilalți cât si pentru a diminua stigma ce înconjoară viețile acestor familii.

Bugetul proiectului: 12.000 lei

Bugetul va fi folosit pentru accesiblizarea Muzeul Harților pentru persoanele cu dizabilitați intelectuale și familiilor lor: training angajații muzeului, materiale care sa faciliteze vizita în muzeu a persoanelor cu dizabilități intelectuale (ghid senzorial, gentuțe senzoriale, etc), traducerea informațiilor din muzeu în limbaj simplificat, ateliere practice etc.

Mai multe despre noi, puteți citi aici: https://supereroiprintrenoi.ro/cine-suntem/

[ Show more ]
Galantomi:

1

Donatii:

15

Suma:

2,385 RON

Evenimente fundraising

In beneficiul: Muzeul pe îndelete

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care tu simți că rezonezi. 

2,385 RON

Suma:

2

Galantomi:
15 Donatii

Pagini fundraising

Cel mai frumos cadou de ziua mea

Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor. Anul acesta am hotărât să îmi dăruiesc ziua de naștere unei

1,500 RON Target
1,535 RON Suma
10 Donatii
100% Complete

Cel mai frumos cadou de ziua mea

Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor. Anul acesta am hotărât să îmi dăruiesc ziua de naștere unei

700 RON Target
850 RON Suma
5 Donatii
100% Complete